Georgia Babici preia postul de economist-sef al biroului FMI de la Bucuresti

Georgia Babici a preluat postul de economist-sef al biroului FMI de la Bucuresti, functie lasata libera dupa ce Anca Paliu a plecat la Comisia Europeana in cadrul directoratului general de economie si finante, au precizat surse din piata pentru wall-street.ro.

Georgia Babici a fost director in cadrul Ministerului de Finante, iar in timpul mandatului lui Bogdan Dragoi la conducerea institutiei a fost consilierul acestuia pe teme de buget.

Ea l-a urmat apoi pe Dragoi si la Administratia prezidentiala, unde acesta a devenit consilierul presedintelui Traian Basescu.

Totodata, Georgia Babici a fost sef serviciu la Consiliul Fiscal, organism guvernamental creat in iunie 2010.

In presa au aparut mai multe informatii cum ca in momentul in care era director in cadrul Ministerului de Finante, Babici a figurat pentru propunerile pentru Consiliul de Administratie al companiei EnergoNuclear, care are rolul de a construi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. De asemenea, despre ea s-a spus ca este fiica fostului presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

Acesta a fost demis anul trecut de premierul Victor Ponta, dupa ce a declarat ca majorarea cu 5% a pretului electricitatii „nu inseamna nimic”, fiind echivalenta cu consumul generat de becul uitat aprins in baie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri