UniCredit a aprobat un plan de reducere suplimentara retelei din Italia cu 350 de sucursale pana in 2015, in conditiile in care planul initial de inchidere a 150 de unitati a fost deja indeplinit, a anuntat directorul executiv al bancii, Federico Ghizzoni.

El a precizat ca vor inchise in acest an 110 sucursale din cele 350, generandu-se astfel economii suplimentare de aproape 15 milioane euro. UniCredit are in jur de 3.600 de unitati in Italia, potrivit foxbusiness.com.

„Aceste economii de costuri vor fi folosite pentru a investi in continuare in dezvoltarea internetului si a mobile banking. Incepand cu 2009 am inchis 800 de sucursale, iar acest lucru corespunde cu economii de 100 milioane euro pe an”, a mentionat Ghizzoni.

Directorul executiv de la UniCredit a vorbit si despre posibilitatea infiintarii unei banci, care sa preia creditele neperformante detinute de institutiile de credit din Italia.

„Planul nu a inaintat pentru ca exista diferenta in privinta evaluarilor de credite neperformante. Momentan, avem propriul management cu privire la creditele cu probleme”, a aratat Ghizzoni.

El a mai adaugat ca grupul italian are in plan fuziunea dintre cele doua subsidiare din Ucraina – Ukrsotsbank si UniCredit Bank Ucraina.

Grupul bancar italian este prezent pe piata din Romania prin UniCredit Tiriac Bank. Institutia de credit a obtinut un profit net de 146,8 milioane lei (33,1 milioane euro) in primele 9 luni ale anului 2012, in crestere cu 18,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul al treilea, profitul net a fost de 71,8 milioane lei, aproape de nivelul inregistrat pe tot primul semestru al anului.

Grupul UniCredit are peste 3.900 de sucursale in Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Concedieri la Ministerul de Interne. Vela anunta restructurari
Setari Cookie-uri