Primele brute subscrise de grupul german Allianz in Romania au scazut anul trecut cu 4,2%, de la 213 milioane de euro in 2011 la 204 milioane de euro, dupa declinul incasarilor pe asigurari generale.
Primele brute au scazut de la 191 milioane de euro la 181 milioane de euro pe asigurari generale, in timp ce pe asigurari de viata si sanatate au avansat in intervalul analizat de la 22 milioane de euro la 23 milioane de euro, potrivit datelor anuntate de grupul german Allianz, cel mai mare asigurator european, scrie Mediafax.

Valoarea primelor nete obtinute de grup in Romania a coborat de la 180 de milioane de euro in 2011 la 156 milioane de euro anul trecut, ca urmare a declinului pe asigurari generale de la 168 milioane de euro la 143 milioane de euro.

Asigurarile de viata si sanatate au generat prime nete de 13 milioane de euro anul trecut, fata de 12 milioane de euro in anul precedent.

Profitul operational a scazut de trei ori in intervalul analizat, la 1 milion de euro. Activitatile de asigurari generale au incheiat anul trecut pe zero, fata de 1 milion de euro profit in 2011, in timp ce la nivelul segmentului de viata si sanatate castigul s-a injumatatit la 1 milion de euro.

In trimestrul al patrulea, primele brute au coborat la 52 milioane de euro, de la 54 milioane de euro in perioada similara a anului 2011. Pe asigurari generale, Allianz a inregistrat in Romania o scadere de 3 milioane de euro, la 46 milioane de euro, in timp ce operatiunile de viata si sanatate au urcat cu 1 milion de euro, la 6 milioane de euro.

Primele nete au scazut de la 37 milioane de euro in ultimele trei luni ale anului trecut, de la 41 milioane de euro in acelasi interval al anului precedent. Asigurarile generale au adus Allianz prime nete de 34 milioane de euro, in declin cu 4 milioane de euro, iar cele de viata si sanatate au stagnat la 3 milioane de euro.

Allianz a raportat o pierdere operationala de 2 milioane de euro pentru activitatile din Romania, fata de profit de 1 milion de euro in ultimele trei luni din 2011. Rezultatul negativ se datoreaza integral asigurarilor generale, care au incheiat trimestrul al patrulea al anului precedent pe zero.

La nivel de grup, Allianz a raportat pentru anul trecut un profit net de 5,5 miliarde de euro, aproape dublu fata de 2,8 miliarde de euro in 2011. Rezultatul din 2011 a fost afectat puternic de costuri exceptionale de 2 miliarde de euro legate de un program internationl de stegere a uneiparti a datoriilor statului elen.

In trimestrul al patrulea, grupul german a avut un castig de 1,22 miliarde de euro, comparativ cu 492 milioane de euro in acelasi interval al anului anterior. Analistii consultati de Bloomberg anticipau un profit net de 1,15 miliarde de euro.

Grupul Allianz este prezent pe piata romaneasca prin Allianz-Tiriac Asigurari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri