PRIVATE BANKING: Banca Transilvania vrea un avans de 15%

Banca Transilvania vizeaza pentru acest an o crestere cu 15% a numarului de clienti de private banking, la peste 2.600 de persoane, si a activelor pe acest segment, la circa 540 milioane euro, a anuntat institutia de credit.

Banca Transilvania are in prezent peste 2.300 de clienti de private banking, cu 27% mai mult fata de 2011, gestionand active de aproximativ 470 milioane de euro, in crestere cu 17%, se arata intr-un comunicat al bancii, scrie Mediafax.

Clientii de private banking sunt aceia care au in conturile deschise la banca peste 100.000 de euro cel putin trei luni consecutiv, precum si cei care investesc sume semnificative in subsidiarele BT Asset Management sau BT Securities, in cadrul sucursalei BT Cipru, dar si cei cu carduri premium sau care au imprumuturi mari la BT.

Banca Transilvania a obtinut anul trecut un profit net de 320,43 milioane lei, in crestere cu 40% fata de 2011. In acelasi timp, activele au urcat cu 15%, la 29,57 miliarde de lei, iar soldul provizioanelor cu 27%.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri