Voluntari de la banci si primarii vor asista contribuabilii la standurile special deschise zilnic, intre orele 16:00 si 20:00, in Real Vitan, Auchan Titan, Real Theodor Pallady si Cora Pantelimon din sectorul 3, Sun Plaza Mall si Piata Progresul Nou din sectorul 4, Carrefour Colentina din sectorul 2, Iulius Mall din Cluj-Napoca si Promenada Mall din Targu-Mures.

Plata taxelor si impozitelor locale se poate face in cadrul locatiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale. Astfel, in baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral.

Totodata, taxele si impozitele locale pot fi platite cu cardul la 18 infochioscuri instalate in supermarket-urile si mall-urile din sectoarele 2 si 6 din Bucuresti si Ploiesti. Procedura de plata a taxelor si impozitelor la infochiscuri presupune scanarea actului de identitate al contribuabilului pentru afisarea sumelor de plata si introducerea unui card bancar pentru achitarea partiala sau integrala a obligatiilor fiscale.

Unul din trei romani considera ca plata taxelor este un proces dificil, in principal din cauza birocratiei, a programului greu de respectat al administratiilor locale si timpului indelungat necesar efectuarii platilor, potrivit unui sondaj realizat in 2012 de GfK Romania la initiativa Visa Europe.