"Dupa ce a venit criza, nu s-a mai vorbit mult de securitizare, dar acum termenul a reaparut in discutiile bancherilor. Securitizarea este insa un instrument financiar care poate fi folosit atat in bine, cat si in rau", a explicat Burz-Pinzaru.

Securitizarea este procesul prin care un emitent poate crea instrumente financiare prin combinarea de active financiare pe care le vinde apoi sub diferite transe investitorilor.

Partenerul Reff & Asociatii a mai precizat ca acest proces poate fi folosit la finantarea oricarei societati financiare prin utilizarea creantelor pe care firma le are.

De asemenea, Burz-Pinzaru a mai remarcat interesul unor banci locale fata de obligatiunile ipotecare, in contextul in care nevoile de finantare au crescut si banii se obtin din ce in ce mai greu de la bancile mama.

"Obligatiunile ipotecare ar fi un bun produs pentru banci, pentru ca le va permite sa se finanteze mai ieftin si, in acelasi timp, ar da si posibilitatea unor investitori sa isi asume o expunere pe astfel de instrumente", apreciaza avocatul.