Pierderile UNIQA Asigurari au scazut cu 74%

Pierderile UNIQA Asigurari au scazut anul trecut cu 74%, la 19,2 milioane de lei, iar veniturile din prime subscrise au crescut cu 32%, la 504,9 milioane de lei, rezultat care a avut ca efect majorarea cotei de piata de la 6,1% la 8,2% pe segmentul pietei de asigurari generale.

"Vedem acum rezultatele proiectelor pe care le derulam in companie de aproximativ doi ani, menite sa eficientizeze activitatea noastra si sa ne sprijine in atingerea obiectivului de imbunatatire continua a produselor si serviciilor si de crestere a cotei de piata. Chiar daca mediul economic este instabil, am decis sa nu ne reducem bugetul pentru dezvoltare, ci sa investim in continuare in cresterea echipei noastre si a retelei de vanzari, decizie care s-a reflectat in rezultatele anului 2012", a declarat presedintele directoratului UNIQA Asigurari, Florin Golovatic.

Pe segmentul asigurarilor auto CASCO, primele subscrise au atins 269,8 milioane de lei, in urcare cu 27% fata de anul 2011, scrie Mediafax.

In cazul politelor RCA, primele subscrise au urcat cu 72%, la 161 milioane de lei.

In schimb, subscrierile din asigurari de incendiu si calamitati naturale au scazut cu 8%, la 56,9 milioane de lei.

Indemnizatiiile platite de UNIQA Asigurari au totalizat 321,3 milioane de lei, de la 369.7 milioane de lei in 2011.

"In 2012, UNIQA Asigurari a fost cel mai activ angajator din piata asigurarilor, in conditiile in care am recrutat peste 400 de persoane, majoritatea in vanzari (...). De asemenea, ne-am dezvoltat canalele de vanzare (...)", a spus vicepresedintele Directoratului companiei, Romeo Jantea.

La sfarsitul anului trecut, UNIQA Asigurari avea 1.333 de angajati, cu 256 mai multi decat in 2011, si o retea teritoriala formata din 48 de sucursale si 118 agentii.

Pentru 2013, compania urmareste imbunatatirea rezultatelor, continuarea cresterii de doua cifre si echilibrarea portofoliului, in sensul scaderii ponderii asigurarilor auto in favoarea asigurarilor de bunuri, de raspunderi si a altor asigurari corporate.

UNIQA Asigurari face parte din UNIQA Group Austria, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est.

Sursa foto: Media XPRIMM

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri