Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat vineri un curs de 4,4286 lei/euro, cel mai ridicat nivel atins de la inceputul anului.

Melania Hancila spune ca situatia din Cipru nu este de natura sa duca cursul peste nivelul maxim istoric atins anul trecut, de 4,6481 lei/euro.

“Romania ofera randamente bune, are stabilitate politica si un acord in curs de desfasurare cu FMI, deci nu cred ca leul se va deprecia peste nivelul de 4,5 unitati/euro. Deprecierile vor fi pe termen scurt, pana se vor rezolva problemele din Cipru”, a punctat sefa departamentului de strategie si cercetare de la Volksbank Romania.

Citeste si:

Investitorii de pe pietele financiare sunt in continuare atenti la situatia din Cipru, unde Parlamentul va discuta vineri un plan pentru reformarea sectorul bancar si impunerea de pierderi depozitelor mari, dupa ce joi Banca Centrala Europeana a avertizat ca in lipsa unui sprijin de la UE si FMI va taia accesul institutiilor de credit cipriote la lichiditate de urgenta.

"Ne asteptam ca tendinta usoara de depreciere sa persiste pe fondul sentimentului in continuare nefavorabil din pietele externe. Totusi, credem ca potentialul de depreciere a leului este limitat, posibil pana la 4,44 lei/euro, intrucat atingerea acestui nivel ar putea declansa interventii valutare sau cel putin ar intari temerile legate de acestea", considera analistului ING Bank Mihai Tantaru, citat de Mediafax.