Moneda nationala se va deprecia pe termen scurt pana se rezolva criza din Cipru, insa nu va depasi nivelul de 4,5 lei/euro daca tara va iesi din zona euro, este de parere Melania Hancila, sefa departamentului de strategie si cercetare de la Volksbank Romania.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat vineri un curs de 4,4286 lei/euro, cel mai ridicat nivel atins de la inceputul anului.

Melania Hancila spune ca situatia din Cipru nu este de natura sa duca cursul peste nivelul maxim istoric atins anul trecut, de 4,6481 lei/euro.

“Romania ofera randamente bune, are stabilitate politica si un acord in curs de desfasurare cu FMI, deci nu cred ca leul se va deprecia peste nivelul de 4,5 unitati/euro. Deprecierile vor fi pe termen scurt, pana se vor rezolva problemele din Cipru”, a punctat sefa departamentului de strategie si cercetare de la Volksbank Romania.

Investitorii de pe pietele financiare sunt in continuare atenti la situatia din Cipru, unde Parlamentul va discuta vineri un plan pentru reformarea sectorul bancar si impunerea de pierderi depozitelor mari, dupa ce joi Banca Centrala Europeana a avertizat ca in lipsa unui sprijin de la UE si FMI va taia accesul institutiilor de credit cipriote la lichiditate de urgenta.

"Ne asteptam ca tendinta usoara de depreciere sa persiste pe fondul sentimentului in continuare nefavorabil din pietele externe. Totusi, credem ca potentialul de depreciere a leului este limitat, posibil pana la 4,44 lei/euro, intrucat atingerea acestui nivel ar putea declansa interventii valutare sau cel putin ar intari temerile legate de acestea", considera analistului ING Bank Mihai Tantaru, citat de Mediafax.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri