Credit Europe Bank a pierdut primul proces cu un client in instanta

Credit Europe Bank a pierdut, in data de 21 martie 2013 la Judecatoria Sectorului 6, primul proces privind comisioanele abuzive din contractele bancii, anunta avocatul Avram Codrut.

“Pana in acest moment, desi multe banci din Romania au pe rolul instantelor un numar insemnat de procese legate de contractele de credit, banca Credit Europe Bank reusise sa nu fie implicata in astfel de litigii”, se arata intr-un comunicat de presa.

Sentinta Civila nr. 3183, prima de acest gen din Romania, a fost pronuntata in dosarul nr. 22437/303/2012, iar reclamantele au fost reprezentate de catre avocat Avram Codrut.

Prin aceasta sentinta, au fost constatate nule absolut in baza Legii nr. 193/2000 (privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori) clauzele privind revizuirea nivelului dobanzii creditului si a comisioanelor care erau la latitudinea bancii si declararea scadentei anticipate fara a se specifica motivul si fara ca acesta sa fie mentionat in contract.

“Au fost declarate abuzive comisionul de acordare si comisionul de administrare lunar, banca fiind obligata sa returneze toate sumele incasate in contul acestor comisioane din momentul incheierii contractului si pana in prezent, la care se adauga dobanda legala. De asemenea, s-a decis incetarea incasarii acestor sume pe viitor. Mentionam ca sentinta a fost pronuntata si impotriva Credit Europe Ipotecar IFN S.A.”, se mai indica in comunicat.

Deoarece hotararea este definitiva, putand fi atacata numai cu recurs, va fi solicitata executarea de bunavoie a dispozitiilor acesteia, in caz contrar urmand a se incepe executarea silita impotriva bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri