Indicatorul de incredere macroeconomica calculat de CFA Romania a fost in luna februarie de 31,8, valoarea in scadere fata de luna anterioara, cand se inregistra un nivel de 37,6, in conditiile in care instrumentul ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca).

Index

Indicatorul este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la conditiile curente – referitoare la mediul de afaceri si piata muncii si anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale.

In februarie, indicatorul conditiilor curente a fost de 18,9, iar indicatorul anticipatiilor a inregistrat valoarea de 38,3.

In ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipatiilor pentru ambele orizonturi de timp avute in vedere au consemnat majorarea anticipatiilor de depreciere a leului pentru ambele orizonturi, se arata in studiul CFA Romania.

Astfel, pentru orizontul de 6 luni valoarea inregistrata este 4,5 (fata de 4,454 in exercitiul anterior), iar pentru 12 luni este de 4,52 (fata de 4,5 in luna anterioara).

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, in mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA). CFA Romania este una dintre cele 136 de societati membre ale CFA Institute, asociatia avand misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, CFA Romania are peste 140 de membri, majoritatea detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA) sau candidati pentru unul din cele 3 nivele ale examinarii care conduce la acordarea acestui titlu. Profesionistii care sunt membri CFA Romania lucreaza pentru institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri