BRD a acordat credite de 1,3 mil. euro studentilor din programul Work&Travel. Finantarea medie este de 485 euro

BRD a acordat, de la lansarea produsului de creditare adresat participantilor la programul Work and Travel, imprumuturi de 5,75 milioane lei (peste 1,3 milioane euro) pentru aproximativ 2.700 de studenti romani.

Astfel, media unui credit per aplicant a fost de 2.130 lei (485 euro).

Programele Work & Travel sunt initiate de organizatii din Europa si Statele Unite si sunt promovate in Romania de agentii de turism specializate, cu rol de intermediar. BRD colaboreaza cu 21 de astfel de agentii din toata tara.

Beneficiarii creditului sunt studentii, masteranzii si doctoranzii cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, participanti la programele Work and Travel prin intermediul unei agentii de turism partenere BRD si care au o oferta ferma de munca din partea unui angajator american sau european. Creditul finanteaza cheltuielile aferente participarii la program - taxele de program, taxele de viza, taxa SEVIS, costul transportului sau alte costuri, in limita a 15% din valoarea creditului.

Plafonul maxim al finantarii este de 4.000 dolari sau 3.000 euro, iar durata, de maximum 15 luni, este corelata cu durata programului.
Perioada de gratie poate ajunge pana la 14 luni. Dobanda este indexabila, Euribor 3M+ 6 pp pe an la euro si Libor 3M+ 8pp pe an la dolari.

Creditul se ramburseaza intr-o singura transa, la sfarsitul perioadei de creditare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
SUA obligă studenții străini să plece dacă școlile vor susține cursuri online
Setari Cookie-uri