Astra Asigurari, liderul pietei de asigurari din Romania in functie de valoarea totala a primelor brute subscrise anul trecut, a incheiat un contract de asigurare CASCO pentru aeronavele companiei aeriene Germania Fluggesellschaft.
Contractul, la care Astra participa alaturi de alti jucatori din domeniul asigurarilor, este incheiat pe o perioada de un an, iar polita include asigurare CASCO pentru aeronave si piese de schimb, de raspundere fata de terti, pasageri, bagaje, marfa si posta. Reprezentantii Astra nu au oferit detalii despre celelalte parti contractante.

Flota Germania Fluggesellschaft are in componenta 19 de aeronave (11 - Boeing B737 si opt aeronave Airbus A319). Valoarea totala a flotei este de 700 de milioane de dolari. Germania Fluggesellschaft are sediul in Berlin si a fost fondata in anul 1979.

Compania opereaza curse regulate si de tip charter in peste 30 de destinatii internationale, transportand anual peste 2,5 milioane de pasageri.

Astra Asigurari administreaza, de peste 20 de ani, majoritatea contractelor din domeniul aviatiei din Romania, inclusiv Tarom (cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian). Asiguratorul roman a platit cea mai mare dauna din piata de asigurari aviatice din piata locala, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane de dolari care apartinea Romavia).

De asemenea, pentru incidentul aviatic de pe pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, in decembrie 2007, Astra a platit 10 milioane de dolari pentru o aeronava Tarom si 4,2 milioane dolari pentru o aeronava apartinand Romavia, in aprilie 2008.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri