Moneda nationala s-a apreciat la finalul sesiunii interbancare de vineri, cursul coborand spre 4,38 lei/euro, dupa ce BNP Paribas a recomandat investitorilor sa cumpere obligatiuni ale Romaniei cu scandenta in 2020.
In jurul orei 16:45, operatiunile se realizau la 4,3830 - 4,3850 lei/euro, cu circa un ban sub nivelul de la finalul sesiunii trecute, cand schimburile s-au perfectat la 4,3930 - 4,3940 lei/euro, conform Mediafax.

La debutul sedintei interbancare, euro a fost cotat la 4,3940 - 4,3970 lei, iar in prima parte a zilei cursul a oscilat aproape de 4,3950 lei/euro.

Spre finalul sesiunii interbancare, cotatiile au coborat spre 4,38 lei/euro, iar dealerii spun ca aprecierea leului a fost determinata de anuntul BNP Paribas.

Banca a recomandat investitorilor sa cumpere obligatiuni ale Romaniei cu scandenta in aprilie 2020, la o licitatie care va avea loc saptamana viitoare, considerand ca imbunatatirea lichiditatilor interbancare va avea un efect pozitiv asupra pietei romanesti de obligatiuni.

Potrivit bancii, profilul de credit al Romaniei s-a imbunatatit, fapt care trebuie sa fie recunoscut de agentiile de rating.
Ministerul de Finante a programat pentru luni, 15 aprilie, sa vanda obligatiuni cu scadenta pe 7 ani, in suma de 300 milioane lei. Administratorii datoriei publice au mai vandut titluri din aceeasi emisiune in luna martie, cand au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 5,61%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,3960 lei/euro, in crestere cu 0,36 bani fata de joi. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3924 lei/euro.

Totodata, paritatea pentru dolarul american a urcat cu 1,19 bani, la 3,3673 lei/dolar. Cursul pentru francul elvetian a crescut de la 3,6031 lei/franc la 3,6102 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile afisate vineri de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au ramas reduse, la 1,06 - 1,56% pe an. Randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se plasau la 1,65 - 2,15%.

Potrivit dealerilor, surplusul de lichiditate este legat de nepotrivirea dintre maturitatile titlurilor de stat care vor fi emise si cea a titlurilor care ajung la scadenta in aceasta luna. Astfel, o mare parte a sumelor scadente in aprilie este posibil sa ramana in piata si sa nu fie reinvestita in titluri de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri