Presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, validat miercuri in aceasta functie de Parlament, a declarat ca salariile conducerii institutiei vor fi plafonate la nivelul functiilor din CA al BNR, precizand ca acestea nu pot cobori la nivelul indemnizatiei parlamentarilor sau a membrilor Guvernului.
"Salariile sunt plafonate la nivelul salarizarii membrilor Consiliului de Administratie din BNR si de asemenea nu mai exista niciun fel de sporuri sau alte facilitati pentru membrii Consiliului ASF(...) Va ramane sa se stabileasca in prima sedinta de Consiliul (nivelul salariilor - n.r.), probabil ca saptamana viitoare. Azi se va publica hotararea (privind investirea conducerii ASF - n.r.) in Monitorul Oficial, dureaza trei zile, si lunea viitoare vom avea prima sedinta de Consiliu dupa care vom face o conferinta de presa in care vom spune salariile stabilite", a declarat Rusanu, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste posibilitatea ca salariile conducerii ASF sa fie plafonate la nivelul indemnizatiei parlamentarilor, el a mentionat ca "prin normele UE salariile din organismele pietei bancare si non-bancare trebuie sa fie aliniate cu cele din UE din piata de capital, din piata non-bancara si bancara".

"Deci, nu poti sa faci salarii nici la nivelul Parlamentului, nici la nivelul Guvernului, trebuind respectate anumite norme europene", a mai declarat Rusanu.

Acesta a mai precizat ca a existat o discutie preliminara a membrilor ASF privind unificarea entitatilor care se ocupa de pensii private, asigurari si CNVM, iar procesul de predare-primire va avea loc pe 30 aprilie.

"Incepand cu 1 mai va trebui sa acordam un nou cod fiscal ASF, ca sa poata sa functioneze si se vor desfiinta cele trei entitati", a mai precizat Rusanu.

El a mentionat ca exista posibilitatea ca in cazul celor trei institutii care au functionat pana acum sa se realizeze un audit, care va dura pana in luna iunie.

Parlamentul i-a validat, miercuri, cu 323 voturi "pentru" si unul "impotriva", pe membrii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, la care Dan Radu Rusanu va fi presedinte si Daniel Daianu va fi prim-vicepresedinte.

Daniel Tudor, Mircea Ursache si Ion Giurescu vor ocupa functiile de vicepresedinti ai ASF, iar Dorina Mihailescu, Gheorghe Marcu, Gavrila Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mirzac, Marian Sarbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Balta, Doru Frunzulica, Nina Puiu si Gheorghe Cornel Coca Constantinescu vor fi membri ai acestui Consiliu.
Membrii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara vor avea un mandat de 5 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri