Moneda nationala si-a pastrat aprecierea consemnata la inceputul sesiunii interbancare de luni, astfel ca la finalul zilei schimburile se perfectau in jurul nivelului de 4,32 lei/euro, intr-o piata cu lichiditate in crestere, scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, euro a fost cotat la 4,3180 - 4,3210 lei, cu circa doi bani sub nivelurile de la aceeasi ora de vineri, de 4,3385 - 4,3410 lei/euro.

La deschidere, bancile au schimbat euro pentru 4,3400 - 4,3430 lei, iar in prima parte a zilei cursul a atins un minim de 4,3110 lei/euro, in cadrul unor tranzactii cu volume in crestere, principalii vanzatori de euro fiind bancile straine, potrivit unor dealeri.

Aprecierea inregistrata de moneda nationala din ultimele zile a fost sustinuta de vanzarile de valuta ale jucatorilor straini, care au cumparat titluri de stat in lei, spun dealerii. Randamentele titlurilor de stat in lei au scazut constant in ultima perioada, atingand valori minime istorice, in linie cu evolutia activelor din regiune.

Interesul din ultimele doua saptamani pentru titlurile in lei a fost sustinut si de recomandarile analistilor de la BNP Paribas si Societe Generale, care indicau cumpararea de obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

Valutele din regiune erau de asemenea in crestere, consemnand aprecieri de pana la 1,2%.

Moneda nationala a continuat sa se aprecieze, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat luni un curs de 4,3224 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel de un an si patru luni.

O rata de schimb inferioara, de 4,3219 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 4 ianuarie 2012.

In sesiunea precedenta, cursul oficial a fost de 4,3366 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrala a anuntat un curs de 3,3040 lei/dolar, atingand astfel cel mai redus nivel din 25 februarie. La data mentionata, referinta a fost de 3,3026 lei/dolar.

Pentru francul elvetian rata de schimb a coborat la 3,5174 lei/franc. Nivelul de luni reprezinta minimul incepand cu 25 ianuarie, cand rata s-a plasat la 3,5162 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile practicate luni dimineata de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au urcat usor, de la 3,52 - 4,02% pe an la 3,93 - 4,43% pe an. Randamentele la o saptamana se plaseaza la 3,98% - 4,48%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri