Adrian Tanase a preluat functia de director de investitii al ING Pensii SAFPAP, mandatul acestuia primind aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pe data de 9 aprilie 2013 si il inlocuieste astfel pe Horia Braun-Erdei, care a fost numit noul director general al ING Investment Management Romania.
Din pozitia de director de investitii al ING Pensii, Adrian Tanase va avea ca principale atributii analiza oportunitatilor investitionale si plasarea activelor Fondului de Pensii Administrat Privat ING.

Adrian Tanase (foto), in varsta de 38 de ani, are o experienta de 13 ani in domeniul financiar, in ultimii sapte ani dezvoltandu-si cariera exclusiv in cadrul ING Group. S-a alaturat echipei ING in 2006, initial ca responsabil cu administrarea portofoliului de actiuni pentru ING Asigurari de Viata, iar in perioada 2008-2010 a detinut pozitia de manager de portofoliu in cadrul ING Investment Management Romania. Ulterior, a preluat mandatul de Director General al ING Investment Management Romania, pe care l-a detinut pana la actuala numire. In aceasta calitate, responsabilitatile sale au fost legate in principal de coordonarea investitiilor romanesti ale fondurilor ING domiciliate in Luxemburg si de dezvoltarea activitatii companiei.

Adrian Tanase este absolvent al Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si detine o certificare CFA din 2009.

Pe piata de pensii administrate privat, ING Pensii SAFPAP detine o cota de 30% in functie de numarul de participanti (peste 1,7 milioane) la 31 martie 2013, conform CSSPP.

La randul sau, Horia Braun-Erdei (foto alaturat), in varsta de 36 de ani, lucreaza in cadrul ING Group din octombrie 2007, detinand de-a lungul timpului pozitia de manager de investitii instrumente cu venit fix in cadrul ING Investment Management Romania si ulterior pe cea de Director al Departamentului de Investitii din cadrul ING Pensii (pana in februarie 2013).

Inainte de a se alatura echipei ING, el a lucrat timp de cinci ani in cadrul Directiei Modelare si Prognoze Macroeconomice a Bancii Nationale a Romaniei.

Este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj si MA (Master of Arts) in Economie la Central European University Budapesta si detine certificarea CFA (Chartered Financial Analyst) din 2006.

ING Investment Management este prezenta pe piata locala din ianuarie 2008. Activele totale sub administrare depaseau 570 milioane euro la 31 martie 2013. Compania ofera partenerilor distribuitori si clientilor institutionali 23 de fonduri de investitii domiciliate in Luxemburg, care acopera principalele clase de active si strategii de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri