Consiliul Concurentei a finalizat fara sa dispuna sanctiuni o investigatie pe piata bancara privind o posibila intelegere intre mai multe banci, fiind analizat comportamentul acestora in 2008 la stabilirea indicilor de piata monetara ROBID si ROBOR .

"Consiliul Concurentei a inchis investigatia avand ca obiect o posibila intelegere intre companiile active pe piata serviciilor bancare si interbancare din Romania. In cadrul investigatiei a fost analizat, in special, comportamentul bancilor participante la stabilirea indicilor de piata de monetara, ROBID (rata dobanzii la depozitele atrase - n.r.) si ROBOR (rata dobanzii la depozitele plasate - n.r.), in perioada octombrie - noiembrie 2008, pe fondul disfunctionalitatilor inregistrate de piata monetara interbancara", potrivit autoritatii de concurenta, scrie Mediafax.

Consiliul Concurentei a investigat Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, CEC Bank, Unicredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Ing Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti, Eximbank, RBS Bank si Bancpost.

"Avand in vedere importanta pe care indicii de piata de monetara ROBID si ROBOR o au la nivelul produselor financiare (depozite, credite), autoritatea de concurenta acorda o atentie deosebita mecanismului de stabilire a acestora, in sensul respectarii regulilor de concurenta", mentioneaza Consiliul.

Consiliul Concurentei atrage atentia ca schimburile de informatii confidentiale, de natura comerciala, intre concurenti pot constitui incalcari ale legii concurentei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
ROBOR la 3 luni a coborat la 3,04% pe an
Setari Cookie-uri