Marius Popescu a fost desemnat CEO al ING Asigurari de Viata Romania, in locul lui Bram Boon. Mandatul noului director urmeaza sa fie supus aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara, iar succesorul pentru functia de director general al ING Pensii va fi desemnat si anuntat ulterior, a anuntat asiguratorul.

In cei opt ani petrecuti in cadrul grupului ING, Marius Popescu (39 ani) a detinut pozitia de manager de investittii al ING Asigurari de Viata (2005 – 2008), ulterior preluand mandatul de director general al ING Investment Management Romania (2008 - 2010).

In 2010, Marius Popescu (foto) s-a alaturat echipei ING Pensii, pe pozitia de director general. Incepand cu iulie 2012, Popescu ocupa si pozitia de presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

In paralel cu preluarea mandatului de la ING Pensii, Marius Popescu a fost implicat in deciziile strategice din cadrul ING Asigurari de Viata, fiind membru in Consiliul de Administratie al companiei.

Marius Popescu este absolvent al programului MBA in cadrul Universitatii Saint Mary din Halifax, Canada (1999 - 2001), studii completate de numeroase certificari internationale in domeniul financiar: CFA (Chartered Financial Analyst, fiind membru al Toronto CFA Society si CFA Romania), ACCA (Chartered Certified Accountant), CGA (Certified General Accountant, membru al CGA Canada). Recent, Marius Popescu a absolvit General Management Program, in cadrul Harvard Business School.

"Planurile ING Asigurari de Viata pe termen lung sunt ambitioase si ma simt onorat sa preiau responsabilitatile legate de consolidarea si dezvoltarea sustenabila a activitatii din Romania, in interesul clientilor nostri actuali si viitori. Totodata, angajamentul meu vizeaza identificarea oportunitatilor prin care potentialul major al pietei de asigurari de viata din Romania poate fi valorificat si promovarea rolului social al asigurarilor de viata, acela de a proteja financiar oamenii si familiile acestora in situatii mai putin placute si neprevazute, respectiv de a le creste calitatea vietii", declara Marius Popescu.

Marius Popescu ii urmeaza in functia de director general al ING Asigurari de Viata lui Bram Boon, care a detinut aceasta pozitie pe parcursul a doua mandate: 2004 – 2008 si 2012 – 2013.

Bram Boon va ramane membru al Consiliului de Administratie pana in luna octombrie 2013.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri