Eurobank a avut un profit net de 4,3 milioane de euro in T1, in Romania

Grupul bancar elen Eurobank, proprietarul Bancpost, a inregistat in primul trimestru un profit net de 4,3 milioane de euro in Romania, fata de o pierdere de o pierdere de 10,3 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, scrie Mediafax.

Rezultatul pozitiv vine in contextul reducerii semnificative a cheltuielilor operationale si al incetinirii acumularii de credite neperformante, cu o intarziere la plata mai mare de 90 de zile, se arata intr-un raport al grupului elen.

Anul trecut, Eurobank a raportat pentru Romania pierderi de peste 35 milioane de euro, dupa un rezultat negativ de 25,1 milioane de euro in 2011.

Activele totale ale Eurobank in Romania au scazut la 4,04 miliarde de euro la sfarsitul primului trimestru, de la 4,09 miliarde de euro in decembrie si 4,25 miliarde de euro in martie anul trecut.

Soldul creditelor a coborat usor in intervalul analizat, la 2,9 miliarde de euro, de la 2,95 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut. In martie 2012, Eurobank soldul creditelor totaliza 3,15 miliarde de euro in Romania.

Depozitele au crescut de la 1,74 miliarde de euro in decembrie la 1,82 miliarde de euro, nivel foarte apropiat de cel inregistrat la finele primului trimestru al anului trecut.

Cheltuielile operationale au coborat cu aprope 15% in primul trimestru, de la 37,5 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 32 milioane de euro. Reteaua de unitati de retail in Romania a fost redusa in aceasta perioada de la 264 unitati la 239 unitati.

Ponderea creditelor neperformante a ajuns la 23,6%, fata de 23,3% in decembrie si 20,4% in martie anul trecut. Eurobank a inregistrat in Romania in primul trimestru noi credite neperformante, cu durata de plata depasita de peste 90 de zile, in valoare de 15 milioane de euro, mai putin de jumatate fata de 32 milioane de euro in primele trei luni din 2012 si 47 milioane de euro in trimestrul al patrulea al anului trecut, se arata in raport.

La nivel de grup, Eurobank a raportat un profit net de 375 milioane de euro, fata de o pierdere de 236 milioane de euro in aceeasi perioada anul trecut. La nivelul Europei de Est, provizioanele constituite de subsidiarele bancii au scazut la cel mai redus nivel de la declansarea crizei, se arata in raport. Divizia internationala a Eurobank, activa in mai multe tari din regioune, a raportat profit de 12 milioane de euro, cel mai mare din ultimele 6 trimestre.

Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri