Emisiunea de drepturi catre investitori institutionali si alti investitori privati a fost suprasubscrisa in proportie de 165%, astfel ca participarea privata la majorarea capitalului Alpha Bank va fi de peste 10%, a anuntat institutia financiara intr-un comunicat.

Pentru recapitalizarea bancilor din Grecia, UE si FMI au alocat in total 50 de miliarde de euro.

"Aceasta recapitalizare reprezinta un vot de incredere in sectorul bancar si economia elena si creeaza conditiile pentru revenirea tarii pe pietele financiare", a declarat, intr-un comunicat de presa, presedintele Alpha Bank, Ioannis Costopoulos.

Sectorul bancar din Grecia asteapta inca rezultatul recapitalazarilor lansate de National Bank of Greece si Piraeus Bank, care vor la randul lor sa evite nationalizarile.

Presedintele Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a declarat vineri, in timpul unei vizite la Atena, ca recapitalizarile bancilor sunt esentiale pentru redresarea economiei Greciei.

EFG Eurogroup a renuntat la participarea privata la recapitalizarea bancii, optand la realizarea operatiunii prin intermediul Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara, de la care va primi 5,8 miliarde de euro.