Deducerea asigurarilor private ar majora cu 200 dolari pe locuitor cheltuielile cu sanatatea

O deducere a asigurarilor private de sanatate ar aduce un plus de 150-200 de dolari la cheltuielile pe cap de locuitor cu sanatatea in Romania, situate in prezent la nivel foarte redus fata de alte tari europene, de 475 de dolari, scrie Mediafax.

"Ne poate da un avantaj fiscal similar cu cel pentru medicina muncii, care este total deductibila. Medicina muncii a fost precursorul serviciilor medicale private si poate chiar limitata aceasta dectibilitate a asigurarilor private de sanatate ar putea aduce o crestere semnificativa a cheltuielilor pentru sanatate. In loc de 475 de dolari, am avea probabil inca 150-200 de dolari pe cap de locuitor in urmatorii 5-10 ani, care-i va folosi pentru finantarea acestui sistem", a declarat presedintele Metropolitan Life, Theodor Alexandrescu (foto), la o conferinta destinata reformei din sanatate.

El a aratat ca ponderea asigurarilor private de sanatate in PIB-ul Romaniei este de doar 0,01%, in timp ce in tari cu PIB mai scazut acesta este de 4-5%, iar media europena este de 40 de ori mai mare.

"Un lucru important in acest decalaj este educarea. Nici companiile de asigurari nici statul nu au facut un efort in educarea populatiei. Asigurarile de sanatate nu au rolul numai de a aduce bani in sistem, acesta este un rol important, economic, dar are un alt rol important in educarea populatiei si siguranta acesteia. (…) Asigurarea privata protejeaza atat statul cat si asiguratorul, pentru ca pacientii sa nu ajunga in faze critice ale bolilor, unde cheltuielile sunt semnificative", a mai spus Alexandrescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
NN: Sanatatea la romani se rezuma la: "Asta este!" si "Fie ce-o fi!"
Setari Cookie-uri