EximBank si compania Antibiotice Iasi, unul dintre jucatorii de top de pe piata medicamentelor, au incheiat un acord financiar in valoare de 60 de milioane de lei care are ca destinatie finantarea activitatii companiei pentru cresterea volumului productiei si a vanzarilor, in special a exporturilor.

Pachetul financiar va fi utilizat de producatorul de medicamente pentru finantarea activitatii curente, precum si pentru refinantarea unui credit contractat de la o alta banca comerciala.

Compania este unul din cei mai importanti exportatori romani de medicamente in forma finita si de Nistatina (primul producator din lume pentru aceasta substanta activa) si estimeaza o crestere cu aproape 20% a vanzarilor la export, fata cu 2012, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state.

Valoarea exporturilor previzionata pentru acest an se ridica la circa 24 de milioane de dolari, din care aproape 5 milioane de dolari reprezinta vanzarile pe piata americana.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Cu o traditie de 58 ani in industria farmaceutica si un portofoliu complex de medicamente, compania Antibiotice este astazi unul din cele mai longevive branduri farmaceutice locale si un important exportator de medicamente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Antibiotice Iasi prelungeste o linie de finantare de 13 mil. euro