Guvernul ar urma sa apeleze la firma de consultanta pentru Legea salarizarii

Guvernul ar urma sa apeleze la serviciile unei firme de consultanta internationale pentru redactarea noii legi a salarizarii in sistemul bugetar, dupa ce, in urma cu trei ani, Legea-cadru a salarizarii in sectorul public a fost redactata cu sprijinul Bancii Mondiale, releva un document oficial.

Consultantul va trebui sa aiba experienta in domeniu si "prestigiu international", se arata in document, potrivit Mediafax.

Propunerea de angajare a unei astfel de firme a fost deja inaintata Guvernului de catre Ministerul Muncii.

"Propunem ca la elaborarea acestui proiect de act normativ sa fie angrenata o firma de consultanta cu experienta in domeniu si de prestigiu international", este propunerea avansata prin documentul citat.

Noul sistem de salarizare a bugetarilor va include, incepand cu anul viitor, majorari anuale de salarii, in mod etapizat si succesiv, dar numai pentru anumiti functionari, respectiv aceia al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

Prin noua lege a salarizarii personalului platit din fonduri publice pregatita de Guvern pentru 2014 si anii urmatori, salariile de baza pentru fiecare clasa de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I in valoare de 800 lei, corespunzator salariul minim brut pe tara de la 1 iulie, si coeficientii de ierarhizare existenti, iar diferenta dintre doua clase de salarizare succesive va fi pasrata la 2,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri