Tudor Balta, fost vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), inainte de infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a preluat conducerea societatii de asigurari si reasigurari EximAsig Romania, al carei actionar majoritar este EximBank.
Tudor Balta (foto), noul presedinte al Directoratului EximAsig Romania, activeaza de aproape 10 ani in domeniul asigurarilor, fiind membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si, ulterior, vicepresedinte al aceleiasi Comisii. El il inlocuieste in functie pe Radu Frincu, al carui mandat s-a incheiat.

EximAsig Romania este o societate specializata in asigurarea riscurilor financiare si a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, raspunderi, CARGO, accidente, s.a) asociate operatiunilor de export, cat si operatiunilor comerciale interne. Produsele companiei se adreseaza societatilor care activeaza in domeniul constructiilor, productiei de bunuri, transporturilor, prestarilor de servicii, exportatorilor si celor din industria IT.

Compania a fost infiintata in 2009, ca urmare a recomandarilor Comisiei Europene care interzic sustinerea de catre stat a asigurarii creditelor de export pe termen scurt contra "riscurilor de piata", si, in 2010 a fost autorizata in pentru practicarea asigurarilor de risc financiar (credite si garantii). Ulterior, EximAsig si-a extins activitatea prin licentierea pe alte 8 clase de asigurari.

In 2012, compania a subscris aproape 2.900 de contracte de asigurare, din care peste 2.600 de contracte aferente claselor de asigurari de credite si garantii, restul apartinand asigurarilor de bunuri, CARGO, raspunderi civile si profesionale, accidente si pierderi financiare. EximAsig a inregistrat anul trecut venituri din prime subscrise de peste 22 milioane de lei, de aproape trei ori mai mari fata de 2011.

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri