Banca elena Eurobank Ergasias va prelua de la stat Hellenic Postbank, o institutie de credit de marime medie, precum si micul creditor Proton Bank, a anuntat Fondul Elen de Stabilitate Financiara (HFSF), care se ocupa de privatizarile convenite de guvern cu UE si FMI.
"Fondul Elen de Stabilitate Financiara a incheiat procesul de licitatie pentru vanzarea New Hellenic Postbank si a decis sa procedeze la vanzarea institutiei catre Eurobank. HFSF si Eurobank vor colabora pentru a semna un acord angajant luni, 15 iulie", se arata intr-un comunicat al Fondului, citat de Mediafax.

La sfarsitul lunii august, autoritatile bancare din Grecia au stabilt ca Hellenic Postbank nu mai este viabila, din cauza pierderilor semnificative. Activele neperformante au fost transferate intr-o banca punte, iar Fondul de Stabilitate a preluat operatiunile viabile.

Postbank este o banca de marime medie in Grecia, cu o cota de 6% din depozite si aproximativ 3% din credite, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Eurobank Ergasias este a patra banca din Grecia dupa active.

Totodata, HFSF a anuntat ca Eurobank a castigat si licitatia pentru Proton Bank, acordul urmand sa fie semnat tot luni. Proton Bank a fost de asemenea diviziata pentru separarea activelor neperformante. In prezent, banca detine active de 1,3 miliarde euro si are contituite depozite de 1 miliard de euro.

Vanzarea Postbank si Proton Bank era considerata una dintre preconditiile urmatoarei transe din acordul de finantare externa a Greciei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri