"Fondul Elen de Stabilitate Financiara a incheiat procesul de licitatie pentru vanzarea New Hellenic Postbank si a decis sa procedeze la vanzarea institutiei catre Eurobank. HFSF si Eurobank vor colabora pentru a semna un acord angajant luni, 15 iulie", se arata intr-un comunicat al Fondului, citat de Mediafax.

La sfarsitul lunii august, autoritatile bancare din Grecia au stabilt ca Hellenic Postbank nu mai este viabila, din cauza pierderilor semnificative. Activele neperformante au fost transferate intr-o banca punte, iar Fondul de Stabilitate a preluat operatiunile viabile.

Postbank este o banca de marime medie in Grecia, cu o cota de 6% din depozite si aproximativ 3% din credite, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Eurobank Ergasias este a patra banca din Grecia dupa active.

Totodata, HFSF a anuntat ca Eurobank a castigat si licitatia pentru Proton Bank, acordul urmand sa fie semnat tot luni. Proton Bank a fost de asemenea diviziata pentru separarea activelor neperformante. In prezent, banca detine active de 1,3 miliarde euro si are contituite depozite de 1 miliard de euro.

Vanzarea Postbank si Proton Bank era considerata una dintre preconditiile urmatoarei transe din acordul de finantare externa a Greciei.