Veniturile Provident in Romania au avansat cu 10% la sase luni

Compania de credite de consum Provident Financial Romania a acordat imprumuturi in valoare de 54,9 milioane de euro in prima jumatate a acestui an, in crestere cu aproximativ 12% comparativ cu perioada similara din 2012, si a incheiat primul semestru cu un portofoliu de peste 269.000 de clienti activi.

Veniturile Provident Financial Romania au depasit 37,2 de milioane de euro in primul semestru din 2013, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2012, potrivit companiei, care mentioneaza, de asemenea, ca in cei 7 ani de prezenta pe piata locala, compania a investit in Romania peste 180 de milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu taxe in valoare de peste 25 de milioane de euro.

"In primele sase luni din acest an am continuat sa investim in extinderea operatiunilor si in dezvoltarea oamenilor nostri. Am deschis deja 10 puncte de lucru noi si avem in plan o extindere geografica similara in a doua jumatate a anului, ceea ce ne va permite sa deservim aproape in totalitate populatia urbana din toate judetele tarii. Ne mentinem obiectivul de a avea peste 500.000 de clienti activi in Romania in urmatorii ani", a declarat Ivo Kalik (foto), directorul general al Provident Financial Romania.

In acest an, Provident a deschis puncte de lucru in judetele Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Tulcea si Salaj. Compania are peste 780 de angajati si colaboreaza cu circa 3.800 de agenti independenti in peste 70 de orase din intreaga tara. In primul trimestru al acestui an, grupul IPF a anuntat ca isi va extinde operatiunile pe piata din Bulgaria pe baza infrastructurii pe care a dezvoltat-o in Romania.

"Avem deja o sucursala in Sofia, am recrutat peste 20 de angajati pentru entitatea noastra din Bulgaria si suntem in ultima faza de testare a sistemelor. Ne asteptam sa emitem primul nostru imprumut in Bulgaria pana la sfarsitul lui septembrie si sa atingem potentialul maxim al acestei piete - de circa 100.000 de clienti activi - in 4-5 ani", a adaugat Ivo Kalik.

Compania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are peste 2,4 milioane de clienti in sase tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic. IPF a anuntat pentru primul semestru din 2013 venituri de 423 milioane de euro si un profit brut de 49 de milioane de euro, valoarea imprumuturilor totale emise la nivel de grup fiind de 571 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri