In contrast cu situatia economica din tara, tendinta pietei fortei de munca este de stabilitate si maturizare. Cei care in prezent isi cauta un job au in minte un parcurs de cariera mai clar fata de anii anteriori, iar nesiguranta mediului economic i-a facut sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si schimba angajatorul, potrivit Catalyst

Experimentele pentru a vedea in ce domeniu le-ar placea sa lucreze au loc mai ales la inceputul carierei, lucru incurajat si de companii, care ofera din ce in ce mai des programe de internship si traineeship.

Intrebati care sunt obiectivele lor, romanii au raspuns ca sunt interesati sa devina specialisti intr-un anumit domeniu (58,65% dintre respondenti), sa obtina un echilibru intre viata profesionala si cea personala (48,50%) si sa fie platiti bine (47,93%). In comparatie cu 2012, a scazut interesul pentru pachetele salariale si a crescut cel pentru echilibrul intre viata profesionala si cea personala.

In ceea ce priveste beneficiile dorite de catre angajatii romani, ordinea este aceeasi ca in 2012. Acestia prefera asigurarile medicale (56,93%), suportul financiar pentru urmarea unor cursuri si training-uri (43,27%), bonurile de masa (33,97%), programul de lucru flexibil (30,10%). Abonamentul la sala de fitness sau decontarea mesei de pranz sunt printre ultimele ca importanta acordata.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »