In plus, Volksbank va rasplati clientii bun-platnici, oferind un bonus lunar de 5% din dobanzile platite la credit, intr-un Cont de Economii deschis la banca.

“Reducerea dobanzilor la creditele de consum face parte din planul de actiuni al Volksbank Romania privind repozitionarea si consolidarea pozitiei pe piata locala. Planurile de restructurare au fost in mare parte finalizate, oferta bancii a fost deja redesenata si banca finanteaza deja economia”, declara Benoit Catel, presedintele Volksbank Romania.

Volksbank mizeaza in perioada urmatoare pe cresterea creditului de consum si pe extinderea finantarilor acordate companiilor, in contextul in care vanzarile de credite au crescut deja cu 51% de la inceputul anului.

Astfel, volumul finantarilor acordate de Volksbank Romania de la inceputul anului a depasit 83 de milioane de euro, iar majoritatea finantarilor noi s-au indreptat catre sectorul productiv, precizeaza banca.

Creditele acordate companiilor au insumat 66 de milioane de euro, in crestere cu 36% fata de primele opt luni ale lui 2012. Volumul imprumuturilor acordate persoanelor fizice a fost mai mult decat dublu (crestere de 166%). Creditele de nevoi personale fara ipoteca au reprezentat mai mult de 80% din vanzari, astfel ca sumele aferente au fost injectate in economie.