Actiunile au fost vandute la un pret mediu de 1,3929 lei/titlu, cu 0,93% peste media cotatiilor din sedinta de luni, rezulta dintr-o raportare transmisa Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de intermediarul tranzactiei, firma de brokeraj BT Securities, noteaza Mediafax.

Pachetul de actiuni vandut de Marzanati reprezinta aproape jumatate din titlurile Bancii Transilvania tranzactionate in sedinta bursiera de marti atat pe piata principala, cat si printr-un deal.

Potrivit raportului anual pentru 2012 al Bancii Transilvania, Marzanati avea la finele anului trecut actiuni reprezentand 0,06% din titlurile bancii.

Citeste si:

Marzanati a intrat in Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania in anul 2002, el reprezentand interesele BERD, cel mai mare actionar al bancii, cu 14,61% din actiuni. El a lucrat la BERD din 1993, fiind senior consultant, iar din 1997 este senior banker in aceeasi institutie, potrivit unui CV prezentat in raportul anual al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania a inregistrat in primul semestru un profit net de 180,2 milioane lei (41 milioane euro), nivel similar celui din aceeasi perioada a anului trecut. Activele totale au crescut cu 2% fata de finalul anului trecut, la 30,12 miliarde lei.

Actiunile Bancii Transilvania au crescut cu 8,2% de la inceputul anului, fiind tranzactionate in prima parte a sedintei bursiere de miercuri la 1,375 lei. La acest pret, capitalizarea bursiera a bancii este de 3,033 miliarde lei (aproape 680 milioane euro).