Grupul britanic International Personal Finance (IPF) se extinde pe piata de credite de consum din Bulgaria, unde isi va desfasura activitatea sub numele de Provident Financial Bulgaria. Pentru inceput, activitatea din aceasta tara va beneficia de infrastructura dezvoltata de grup in Romania.

"Investitia IPF in Bulgaria este sustinuta de un aport substantial de capital si de o echipa internationala de manageri experimentati. Ne dorim sa dezvoltam aici un business autonom, condus de manageri locali", a spus Ivo Kalik (foto), care devine astfel directorul general al Provident Financial Romania si Bulgaria.

Echipa care va pune bazele operatiunilor in Bulgaria este alcatuita din manageri din toate pietele europene unde este prezent grupul si va lucra impreuna cu o echipa locala de peste 25 de angajati bulgari.

Grupul are in plan investitii de aproximativ 3,5 milioane de euro in dezvoltarea operatiunilor din aceasta tara si se asteapta sa ajunga la acoperire nationala in 18 luni de la intrarea pe piata si la circa 100.000 de clienti in Bulgaria la maturitate, respectiv in 4-5 ani.

Dupa inaugurarea sucursalei din Sofia, compania are in plan deschiderea unui punct de lucru in Plovdiv pana la finele acestui an si, la inceputul lui 2014, extinderea in orasele de la Marea Neagra Burgas si Varna. Grupul britanic estimeaza ca va avea 12 sucursale operationale pe piata din Bulgaria pana in martie 2015.

Citeste si:
O treime dintre clientii IFN sunt increzatori in economia Romaniei
O treime dintre clientii IFN...

Bulgaria este cea mai noua tara in care activeaza IPF, deschiderea ei venind la scurt timp dupa intrarea grupului pe piata din Lituania, in iulie 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si