Presedintele SUA, Barack Obama, il va numi saptamana viitoare pe cunoscutul economist Lawrence Summers in functia de presedinte al Rezervei Federale, banca centrala a Statelor Unite, potrivit ziarului japonez Nikkei, care citeaza surse neidentificate.

Fost secretar general al Trezoreriei SUA in perioada 1999-2001, in timpul administratiei Clinton, Summers este in prezent directorul Consiliului Economic National, echipa de consilieri pe probleme economice de la Casa Alba, informeaza Mediafax.

Nikkei noteaza ca anuntul va fi facut dupa incheierea sedintei de politica monetara din 17-18 septembrie a Rezervei Federale.

Mandatul actualului presedinte al Fed, Ben Bernanke, se va incheia in luna ianuarie. Principalii candidati la functia lui Bernanke sunt Lawrence Summers si vicepresedintele Fed Janet Yellen.

Subscretarul Trezoreriei SUA Lael Brainard, fost consilier pe probleme economice al presedintelui Bill Clinton, ar urma sa fie numit vicepresedinte al bancii centrale, potrivit Nikkei.

Titlurile de Trezorerie SUA au scazut pe piata secundara dupa aparitia informatiilor, piata considerand ca Summers va adopta o politica monetara mai restrictiva decat Yellen, transmite Bloomberg.

Rezerva Federala ia in calcul in aceasta perioada restrangerea programului de relaxare cantitativa, prin care preia din piata obligatiuni in valoare de 85 miliarde de dolari pe luna pentru a stimula economia.

Candidatura lui Summers la conducerea Fed este un subiect controversat, avand in vedere legaturile stranse ale acestuia cu Wall Street. Summers a fost consultant al bancii Citigroup, al fondului de hedging DE Shaw si al altor companii influente din SUA.

Influentul senator republican John Cornyn (Texas) a anuntat joi ca ar vota impotriva numirii lui Summers la sefia Fed, potrivit Reuters, preluata de The Guardian.

Totodata, mai multi senatori ai Partidului Democrat i-au cerut lui Obama sa nu il nominalizeze pe Summers, deoarece ar putea avea probleme in ceea ce priveste obtinerea majoritatii necesare pentru confirmare.

Casa Alba a anuntat anterior ca Obama va desemna candidatul pentru functia de presedinte al Rezervei Federale in aceasta toamna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri