Procesul de transfer initiat in 5 august s-a definitivat la 16 septembrie. Acesta a implicat migrarea tehnica a produselor si conturilor clientilor in sistemul UniCredit, precum si transferul juridic si tehnic al clientilor, cat si al angajatilor asociati business-ului de retail, se arata intr-un comunicat al UniCredit Tiriac Bank, potrivit Mediafax.

"Am finalizat cu succes acest proces complex, in cadrul caruia toate partile implicate au colaborat in scopul unui transfer cat mai usor al clientilor de la RBS Romania catre UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing. (...) Vom continua strategia de crestere pe zona de Retail, dar si pe cea de Corporate", a declarat Rasvan Radu, directorul general al UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.

Odata transferati, clientii vor fi deserviti exclusiv de reteaua UniCredit si vor beneficia de oferta de produse si servicii de retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing.

UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au semnat, in aprilie, un contract de achizitie a portofoliului de retail al RBS Romania, care cuprinde active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro, tranzactia incluzand si portofoliul de tip private banking.

UniCredit Tiriac Bank preia...
Citeste si: UniCredit Tiriac a batut palma si pentru portofoliul corporate al RBS

UniCredit Tiriac Bank face parte din grupul italian UniCredit, prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions.

RBS Bank Romania este parte a grupului Royal Bank of Scotland, lansandu-si activitatea in 1995.