Indemnizatiile brute platite (despagubirile platite de asiguratori) pentru asigurarile generale si de viata, in primul semestru al anului 2013, au fost de 2,51 miliarde lei, in scadere cu 1,18% (aproximativ 30 milioane lei) fata de primele 6 luni din 2012.

Indemnizatiile brute platite pentru clasa asigurarilor generale au fost de 2,13 miliarde lei, in scadere cu 2,45% fata de primele 6 luni din anul 2012, iar indemnizatiile brute, maturitatile si rascumpararile pentru asigurari de viata au fost de 380,39 milioane lei, in crestere cu 6,58% fata de perioada similara din anul 2012, potrivit datelor centralizate de ASF.

Cele mai valoroase indemnizatii brute platite in semestrul I au fost cele aferente clasei B X (Asigurari de raspundere civila pentru vehicule) in suma de 985,5 milioane lei. Indemnizatiile brute platite pe aceasta clasa au fost mai mari cu 4,78% decat in semestrul I 2012.

A doua cea mai valoroasa clasa de asigurari, din perspectiva indemnizatiilor brute platite, a fost B III (Asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare). Indemnizatiile platite pentru aceasta clasa au fost de 933,65 milioane lei, in scadere cu 3,44% fata de semestrul I 2012.

Primele 3 societati de asigurare (din punct de vedere al indemnizatiilor platite) au achitat 45,21% din totalul indemnizatiilor platite in semestrul I, iar primele 10 societati au achitat 96,71% din total.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri