"Autoritatea de Supraveghere a Pietei Financiare isi coordoneaza actiunile cu autoritati din alte tari, intrucat ar putea fi implicate mai multe banci la nivel global. Institutia nu va furniza detalii suplimentare referitor la ancheta sau numele bancilor implicate", se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare.

Decizia vine dupa ce Bloomberg a scris, in iunie, ca dealerii unor banci si-au transmis intre ei informatii si au folosit ordine ale clientilor pentru a influenta indici valutari de referinta ca sa obtina profituri.

Un purtator de cuvant al autoritatii pentru piata financiara a refuzat sa prezinte detaliile investigatiei, iar reprezentanti ai UBS si Credit Suisse nu au putut fi contactati.

Citeste si:

Mai multi oficiali UE au cerut, in iunie, Marii Britanii sa ancheteze posibila manipulare a ratelor de schimb valutar, dupa ce presa a scris ca traderii au fixat timp de mai mult de 10 ani indicatorii de referinta ai pietelor valutare.

Dealerii de la unele dintre cele mai mari banci ale lumii au manipulat timp de mai bine de 10 ani indicii valutari de referinta WM/Reuters, au declarat la momentul respectiv pentru Bloomberg cinci actuali si fosti dealeri care aveau informatii despre aceste practici.