Rezultatele operationale au fost bune, insa cifrele au fost influentate negativ de inregistrarea cheltuielilor foarte mari pentru unele litigii, a declarat directorul general al bancii, Jamie Dimon, citat de Financial Times, potrivit Mediafax.

Banca a inregistrat in trimestrul al treilea o pierdere de 380 de milioane de dolari, de la un profit de 5,7 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. Veniturile au scazut de la 25,9 miliarde de dolari la 23,9 miliarde de dolari in intervalul analizat.

JP Morgan a anuntat pentru prima data valoarea rezervelor constituite pentru litigii, de 23 de miliarde de dolari. Pe langa aceasta suma, banca estimeaza pierderi suplimentare "rezonabile" de inca 6,8 miliarde de dolari.

Institutia de credit negociaza cu autoritatile americane, inclusiv Departamentul de Justitie, pentru a scapa printr-un acord amiabil de acuzatiile ca nu a procedat corect la vanzarea de instrumente financiare legate de piata imobiliara.

Citeste si:

In timpul negocierilor a fost discutata o amenda record de 11 miliarde de dolari.

Acuzatiile autoritatilor vizeaza in principal bancile Bear Stearns si Washington Mutual, preluate de JP Morgan in timpul crizei la cererea statului american. Dimon a afirmat ca JP Morgan incearca sa obtina termeni mai favorabili intr-o intelegere cu autoritatile, in care sa fie recunoscute circumstantele extraordinare legate de achizitia celor doua banci.

Oficialii americani au cerut JP Morgan sa preia Bear Stearns si Washington Mutual pentru a evita colapsul acestor banci si impactul negativ puternic asupra sistemului financiar.

JP Morgan a inregistrat anul trecut profit record, pentru al treilea an consecutiv, de 21,3 miliarde de dolari.