„Vanzarile de credite pentru investitii imobiliare au crescut sustinut in ultima perioada. Creditele in lei sunt deja prima optiune a clientilor, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar si posibilitatea accesarii unei sume mai ridicate. Trendul descrescator al indicelui ROBOR a condus la anularea diferentei dintre costul total al unui credit in EUR si al unui credit acordat in lei“, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail in cadrul BCR.

Portofoliul BCR pe segmentul de credite ipotecare si imobiliare standard (exclusiv Prima Casa) acordate in lei s-a multiplicat de aproximativ 2,5 ori comparativ cu 15 octombrie 2012, data la care BCR a luat decizia creditarii preponderente in lei.

BCR ofera imprumuturi imobiliare cu DAE de la 6,08%.

Citeste si:

Totodata, analistii BCR estimeaza ca dobanzile interbancare la lei se vor reduce in continuare, ceea ce va duce la ieftinirea si mai mult a creditelor in lei.

"Rata inflatiei ar putea atinge un minim record de 1-1,5% la inceputul anului 2014 iar dobanda ROBOR la 3 luni s-ar putea stabiliza in jurul nivelului de 3% in 2014. Reducerile succesive ale dobanzii de politica monetara a BNR ar putea fi urmate de diminuarea rezervelor minime obligatorii la lei, o masura care va elibera cateva miliarde de lei in piata si va avea un efect puternic de ieftinire a creditelor in moneda nationala", mentioneaza comunicatul bancii.