Banca Comerciala Romana (BCR) anunta o crestere de 2,5 ori a soldului creditelor in lei pentru investitii imobiliare, in contextul in care din octombrie 2012 banca nu mai are in oferta imprumuturile in valuta.

„Vanzarile de credite pentru investitii imobiliare au crescut sustinut in ultima perioada. Creditele in lei sunt deja prima optiune a clientilor, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar si posibilitatea accesarii unei sume mai ridicate. Trendul descrescator al indicelui ROBOR a condus la anularea diferentei dintre costul total al unui credit in EUR si al unui credit acordat in lei“, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail in cadrul BCR.

Portofoliul BCR pe segmentul de credite ipotecare si imobiliare standard (exclusiv Prima Casa) acordate in lei s-a multiplicat de aproximativ 2,5 ori comparativ cu 15 octombrie 2012, data la care BCR a luat decizia creditarii preponderente in lei.

BCR ofera imprumuturi imobiliare cu DAE de la 6,08%.

Totodata, analistii BCR estimeaza ca dobanzile interbancare la lei se vor reduce in continuare, ceea ce va duce la ieftinirea si mai mult a creditelor in lei.

Citeste si:
Coronavirus| Ce bănci au anunțat măsuri de amânare a ratelor
Coronavirus| Ce bănci au...

"Rata inflatiei ar putea atinge un minim record de 1-1,5% la inceputul anului 2014 iar dobanda ROBOR la 3 luni s-ar putea stabiliza in jurul nivelului de 3% in 2014. Reducerile succesive ale dobanzii de politica monetara a BNR ar putea fi urmate de diminuarea rezervelor minime obligatorii la lei, o masura care va elibera cateva miliarde de lei in piata si va avea un efect puternic de ieftinire a creditelor in moneda nationala", mentioneaza comunicatul bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BCR a vandut de 4 ori mai multe credite ipotecare in lei
Setari Cookie-uri