Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie din Bucuresti - Serviciul de Investigare a Fraudelor, au efectuat 32 de perchezitii pentru frauda in asigurari.

Cele 32 de perchezitii domiciliare au avut loc in data de 17 octombrie 2013, intr-o cauza privind savarsirea infractiunilor de "inselaciune cu consecinte deosebit de grave", "spalare a banilor" si "uz de fals". Perchezitiile domiciliare au vizat atat locuinte, cat si sediile unor societati comerciale implicate in activitatea infractionala.

In fapt, s-a retinut ca in perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013, persoanele vizate, in calitate de administratori/imputerniciti ai unor societati comerciale, au indus si mentinut in eroare mai multe societati - broker de asigurare, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de intermediere in asigurari, in sensul ca acestea au emis in mod fraudulos polite de asigurare, folosindu-se fara drept de identitatea unor persoane ce detin cod RAF autorizate de CSA si intocmind mai multe acte false in numele acestora.

Retail jobs

Sumele incasate in urma emiterii politelor de asigurare au fost insusite de catre persoanele vizate, prin operatiuni dolosive, fie prin intocmirea unor ordine de plata falsificate - expediate partilor vatamate, fie prin intocmirea si depunerea la banca a unor ordine de plata, insa fara existenta disponibilului in contul bancar (sumele fiind retrase in numerar de catre persoanele sus-mentionate, imediat dupa completarea ordinelor de plata).

Prejudiciul creat partilor vatamate - brokeri de asigurare este de aproximativ 1.000.000 lei, cercetarile urmand a continua pentru probarea intregii activitati infractionale. Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe inscrisuri relevante in cauza, precum si diferite sume de bani.

Activitatile au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Citeste si:
Cat de ampla si sofisticata este frauda in asigurari?
Cat de ampla si sofisticata...

"Efectuarea perchezitiei domiciliare este o etapa in cadrul procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea administrarii probatoriului necesar solutionarii cauzei, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri