Sucursala din Capitala a EximBank si Centrala bancii vor functiona, incepand din aceasta saptamana, intr-o noua cladire, situata pe strada Barbu Stefanescu Delavrancea, nr. 6A (Palatul Kiseleff), care in ultimii 17 ani a fost sediul central al bancii olandeze ING in Romania.

Schimbarea sediului, in cazul EximBank, a intervenit "in contextul unor decizii de management strategic care au avut la baza atat optimizarea fluxurilor de lucru, cat si reducerea costurilor operationale", se arata in comunicatul bancii.

"In ultimul an EximBank a trecut printr-un proces de optimizare a cadrului de administrare si de reasezare pe principii de business aliniate la practicile din sistem, proces care, odata cu instalarea in noul sediu, a ajuns la final. Am avut in vedere in special corelarea functiilor de suport cu cele de vanzari, cu o atentie sporita acordata retelei teritoriale si sistemelor moderne de plata, cu o mai mare flexibilitate in modul de lucru. Ne dorim sa schimbam major perceptia despre aceasta banca si speram ca prin toate aceste modificari - inclusiv prin mutarea sediului, sa demonstram ca banca s-a schimbat, are o abordare moderna, birocratia s-a redus, iar portofoliul de produse tine pasul cu nevoile pietei", a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Despre acest subiect Wall-Street.ro a scris si in luna iulie

El a adaugat ca relocarea sediului central al bancii a fost o varianta care s-a vehiculat si in trecut, dar conditiile de pe piata imobiliara sunt acum cele mai bune pentru a face aceasta schimbare. Oficialul EximBank a punctat ca, din aceleasi ratiuni care tin de piata imobiliara, dar, mai ales, de optimizarea costurilor, banca are in vedere si relocarea unor unitati din tara.

EximBank a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de aproape 30 de milioane de lei, dublu fata de nivelul corespunzator intregului an 2012, pe fondul cresterii veniturilor bancare cu aproape 5% fata de perioada similara din 2012 si a reducerii cheltuielilor operationale cu 15%.

Citeste si:
ING Bank pregateste Bazar 2.0 si duce platforma la nivel global!
ING Bazar dupa 3 ani:...

De la inceputul anului, banca a deschis patru noi agentii ajungand astfel la o retea de 16 unitati - Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara si Sibiu.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ING s-a mutat in Expo Business Park: cum arata noul sediu al bancii