Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de miercuri, revenind la cotatiile din prima parte a sedintei anterioare, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,4378 lei/euro, apropiat de cel de marti, informeaza Mediafax.

In sesiunea de marti, cursul a fost stabilit la 4,4370 lei/euro.

Leul s-a apreciat insa in raport cu dolarul american, iar rata de schimb a scazut cu 1,96 bani, de la 3,2447 lei/dolar la 3,2251 lei/dolar.
In acelasi timp, cursul de referinta leu/franc elvetian a crescut de la 3,5917 lei/franc la 3,6030 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4250 - 4,4270 lei, aproape de nivelul de la inchiderea precedenta.

Cursul a trecut din nou de...
Citeste si: Apreciere pentru euro si dolar inainte de Paste

In prima parte a sesiunii, cotatiile au crescut treptat, iar la jumatatea zilei schimburile se perfectau in intervalul 4,4370 - 4,4390 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau de asemenea deprecieri usoare, in linie cu marile burse europene, din cauza temerilor investitorilor privind o posibila inrautatire a creditarii in China.

Miercuri sunt asteptate datele privind increderea consumatorilor din zona euro si minuta celei mai recente sedinte de politica monetara a Bancii Angliei.

Dobanzile afisate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au scazut la 0,9 - 1,4% pe an, in ultima zi de rezerva. Dobanzile sunt mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 4,25% pe an.
Dobanzile afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au crescut usor, de la 2,41 - 2,91% la 2,58 - 3,08% pe an.

Euro a inchis in scadere...
Citeste si: Euro a inchis in scadere usoara, dar ramane aproape de 4,42 lei


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Evolutie opusa pentru euro si dolar la mijlocul saptamanii