ING a luat bani grei din vanzarea de actiuni la divizia de asigurari

ING Group, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a obtinut circa 974 de milioane de dolari (706 milioane euro) prin vanzarea de actiuni ale diviziei de asigurari din Statele Unite, in urma careia si-a redus participatia la aceasta la 59%, relateaza Bloomberg.

Grupul a vandut 33 de milioane de titluri ale diviziei de asigurari din New York, ING US, pentru 29,5 dolari pe unitate. Actiunile ING US au fost cotate la inchiderea de miercuri de la bursa din New York la 29,61 dolari pe unitate, noteaza Mediafax.

ING Group va renunta treptat la operatiunile pe piata mondiala a asigurarilor si a managementului investitiilor pentru a respecta termenii unui acord de bailout din 2008. Grupul olandez detinea la ING US o participatie de 71%, in luna mai, dupa ce a vandut actiuni la pretul de 19,5 dolari pe unitate, intr-o oferta publica initiala.

Grupul olandez a convenit cu autoritatile europene de reglementare sa vanda in acest an cel putin 25% din actiunile la divizia americana, peste jumatate pana la sfarsitul anului 2014, iar restul detinerii pana la sfarsitul lui 2016.

ING Group trebuie ca pana la sfarsitul anului 2018 sa finalizeze vanzarea operatiunilor internationale de asigurari.

Citeste si:
Interviu cu artizanul inovatiilor ING: oamenii se schimba cel mai greu
Interviu cu artizanul...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

ING U.S, care va fi redenumita Voya Financial, avea la 30 iunie circa 13 milioane de clienti si 7.000 de angajati. Intre companiile concurente se afla MetLife si Prudential Financial, cei mai mari asiguratori din Statele Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri