Oferta a fost depusa impreuna cu RCI Broker de Asigurare (subcontractant) si RCI Finantare Romania (asociat), noteaza Mediafax.

"Autovehiculele vor fi achizitionate prin Programul de stimulare a innoirii parcului auto national 2013 - RABLA, prin contractarea unei finantari de tip leasing financiar pentru o perioada de 36 luni, cu dobanda fixa si utilizand drept avans prima de casare in valoare de 858.000 lei, cu TVA, corespunzatoare predarii spre casare a 132 autovehicule uzate, la care se vor adauga servicii de intretinere pe intreaga perioada de leasing (pentru o limita de 100.000 kilometri, precum si servicii de asigurare CASCO pentru 36 luni si servicii de asigurare RCA pentru 12 luni", se arata in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

La finele perioadei de leasing, Posta Romana isi va exercita dreptul de optiune in sensul dobandirii dreptului de proprietate asupra obiectelor in leasing.

Autovehiculele vor fi achizitionate din surse proprii ale operatorului national postal.

Intr-o alta licitatie a Postei Romane, RCI Leasing Romania IFN a fost sigurul ofertant pentru furnizarea in leasing financiar a 35 autoutilitare, valoarea contractului fiind estimata la 480.500 euro (TVA inclusa) pentru trei ani.

Citeste si:

In prima jumatate a acestui an, operatorul national postala organizat doua licitatii pentru achizitionarea in leasing financiar a unui numar de 732 autovehicule.

Prima licitatie a fost castigata de Porsche Romania, care s-a angazat sa furnizeze operatorului postal 607 autovehicule, contractul fiind incheiat pentru suma de 8,23 milioane de euro (TVA inclusa) in urmatorii trei ani.

A doua licitatie a vizat cumpararea in leasing financiar a unui numar de 125 autoturisme, valoarea contractului fiind estimata la 1,61 milioane de euro, cu TVA, in urmatorii trei ani.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 9 aprilie, data pana la care s-au inscris societatile Operational Finop Leasing si RCI Leasing.
Licitatia a fost anulata in luna iulie, conform datelor www.e-licitatie.ro, motivul fiind "abateri grave de la prevederile legislative, care afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului".

Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati postale, dintre care 1.100 informatizate, si aproximativ 28.500 de angajati.

Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.