"Am luat act de demisia a doi membri din ASF, inclusiv a doamnei Dorina Mihailescu, care a venit astazi, in calitate de membru", a declarat Dumitrescu marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite.

In 16 octombrie, Daniel Tudor, vicepresedinte ASF, a demisionat, invocand motive personale, atributiile sale fiiind preluate temporar de prim-vicepresedintele Daniel Daianu.

"In conducerea ASF raman noua membri. Procedura se ia de la inceput. Se numesc toti inca o data conform cu legislatia care a fost modificata. Nu au demisionat unii si raman ceilalti. Toti intra in procedura, incep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta in vot, se supun votului plenului", a precizat vicepresedintele Senatului.
Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9.

Citeste si:

Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei. "La aceasta sedinta a birourilor permanente reunite am avut cateva chestiuni tehnice. In primul rand a fost vorba despre ASF, in sensul de a se declansa procedura in termen de 15 zile in conformitate cu prevederile legii care a modificat Ordonanta, de adoptare a Ordonantei. Am demarat procedura. Va fi depus raportul pana saptamana viitoare. Saptamana viitoare va fi un Birou Permanent care va stabili cand va fi sedinta comuna pentru a fi numita conducerea ASF", a declarat Cristian Dumitrescu.

El a precizat ca de marti incepe depunerea candidaturilor, urmata de audieri, iar saptamana viitoare se va decide cand va avea loc numirea noilor membri.

Sursa foto: AGERPRES