Actionarii Euroins Romania vor discuta, la 22 noiembrie, majorarea capitalului social cu 20 milioane de lei, la 138,5 milioane de lei, prin aport in numerar, conform unui convocator publicat de asigurator.

Anterior, pentru data de 21 octombrie, actionarii societatii au fost convocati pentru a discuta si aproba majorarea capitalului social cu 20 milioane de lei, de la 103,5 milioane de lei la 123,5 milioane de lei. Sedinta insa nu a mai avut loc, motivul fiind finalizarea altei infuzii de capital, de 15 milioane de lei, la 118,5 milioane de lei, operatiune aprobata in noiembrie 2012, noteaza Mediafax.

Datele de la Registrul Comertului arata ca Euroins Romania are un capital social de 118,5 milioane de lei, controlat de Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 93,27%, alaturi de 36 de persoane fizice - 6,69% si patru persoane juridice - 0,04%.

In sedinta actionarilor programata pentru 22 noiembrie se va discuta si contractarea unui credit overdraft de la Banca Comerciala Romana, suma nefiind mentionata in document.

La finele lunii august, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a interzis Euroins Romania practicarea asigurarii RCA, interdictie ridicata in a doua parte a lunii septembrie dupa ce asiguratorul a corectat unele aspecte care au stat la baza deciziei ASF din 28 august si a prezentat un plan de masuri pentru remedierea situatiei.

Euroins iese din procedura de...
Citeste si: Euroins scapa de procedura de redresare financiara instituita de ASF

Astfel, Euroins a revizuit instructiunile, procedurile sau normele de constatare si lichidare a daunelor, stabilirea corespunzatoare a cuantumului despagubirilor in conformitate cu reglementarile in vigoare, respectarea termenelor de plata a dosarelor de dauna si informarea sau notificarea asiguratilor cu privire la respingerea pretentiilor de despagubire.

Euroins Romania a subscris in primele sase luni ale acestui an prime de 281,7 milioane de lei, in crestere cu 23,2% fata de iunie 2012, potrivit datelor Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare-Reasigurare din Romania (UNSAR).

Din totalul subscrierilor, veniturile din polite RCA au insumat 261,6 milioane de lei, de la 205,7 milioane de lei in perioada ianuarie-iunie 2012.
La finele lunii iunie a acestui an, portofoliul RCA al companiei numara 992.684 contracte, comparativ cu 738.124 polite in iunie 2012.

Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale.

ASF: Piata RCA a crescut cu...
Citeste si: ASF: Piata RCA a crescut cu 29% anul trecut, pana la 900 mil. euro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Sub ochii ASF: 6 din 10 soferi circula cu RCA de la City si Euroins