Dupa Aon si Marsh paraseste asociatia brokerilor de asigurari UNSICAR

Brokerul de asigurari Marsh, activ pe segmenul corporate, si-a anuntat retragerea din cadrul UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, pe motiv ca nu isi mai regaseste o reprezentare a intereselor sale in cadrul asociatiei.

Marsh Romania a fost printre membrii fondatori ai UNSICAR, in anul 2000, "din dorinta de a uni sub aceeasi umbrela interesele brokerilor de asigurare, dar si pentru a genera discutii constructive in randul acestei bresle. Din anul 2000 pana astazi piata a evoluat foarte mult, iar UNSICAR a avut un impact pozitiv in toti acesti ani. Totusi, pe piata s-a produs o segregare fireasca intre segmentul axat pe retail si cel corporate (B2B). Astfel, aceste tipologii de afaceri s-au dezvoltat in directii diferite si acum au interese diferite.", se arata in comunicatul Marsh.

Piata de brokeraj din Romania este acum dominata numeric de brokerii de retail, iar "o asociatie cu un statut democratic, asa cum este UNSICAR, nu are incotro decat sa sustina mai bine interesele membrilor mai numerosi. Iata de ce Marsh Romania, broker de corporate, alege sacaute alte metode de a-si reprezenta interesele."

Marsh Romania anunta, de asemenea, ca isi doreste o dezvoltare continua a pietei si isi arata deschiderea pentru orice fel de proiect care ar putea imbunatati gradul de maturitate si educare al pietei de asigurari din Romania.

"In timp, pietele se dezvolta iar asteptarile si prioritatile jucatorilor se schimba. Faptul cain alte piete mai mature brokerii corporate si cei de retail sunt atat de diferiti si isi reprezinta diferit interesele nu face decat sane arate ca piata romaneasca de brokeraj in asigurari se dezvolta", a detaliat Cristian Fugaciu (foto), director general Marsh Romania.

Citeste si:
Safety Broker revine la UNSICAR. Care sunt motivele?
Safety Broker, cel mai mare...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Broker de asigurari si consultant de risc, Marsh, este parte a Marsh & McLennan Companies, din grup mai facand parte si Guy Carpenter, specialist in risc si reasigurari; Mercer, furnizor de servicii si consultanta HR; si Oliver Wyman, consultanti de managemenet. Grupul este listat (simbolul: MMC) pe bursele din New York, Chicago si Londra.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri