Licitatia pentru vanzarea de obligatiuni denominate in euro este programta pentru data de 23 ianuarie, iar titlurile vor avea maturitate de 5 ani, urmand sa ajunga la scadenta in ianuarie 2019, noteaza Mediafax.

Ministerul a programat, totodata, doua licitatii pentru vanzare de certificate de trezorerie cu maturitate de sase luni (500 milioane lei) si, respectiv, de un an (1 miliard de lei).

Alte zece operatiuni sunt pentru vanzare de obligatiuni in lei, cu scadenta intre 3 si 5 ani, prin care Finantele vor sa imprumute 2,53 miliarde lei. Valoarea indicativa a licitatiilor principale este cuprinsa intre 100 milioane lei si 700 milioane lei, iar fiecare astfel de operatiune va fi urmata de o licitatie secundara, pentru oferte necompetititve.

Citeste si:

De la inceputul anului, Trezoreria a imprumutat de pe piata interna 48,53 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 3,07 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Fondurile atrase in lei in acest an sunt cu 16,5% sub valoarea imprumutata in 2012, de 58,17 miliarde lei, iar finantarile in valuta au fost similare, de la circa 4,71 miliarde de euro anul trecut.