CEC va acorda IMM-urilor din sectoare productive, sanatate, turism si comert, credite in lei pentru investitii, cu o marja de un punct procentual peste ROBOR 6 luni (3,62% pe an la nivelul de miercuri), pe baza unui grant de 20 milioane de franci elvetieni oferit de Elvetia, scrie Mediafax.

La suma virata de statul elvetian prin "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri", CEC va contribui cu echivalentul a 8,5 milioane de franci elvetieni, astfel ca suma totala disponibila se va ridica la echivalentul a 28,5 milioane franci elvetieni.

Fiecare IMM va putea accesa un credit de cel mult 100.000 de franci elvetieni (366.330 lei), din care 70% este transferat de la buget si ulterior rambursat din grantul elvetian. Beneficiarii pot accesa si o garantie emisa de Fondul National de Garantare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, care sa acopere 80% din valoarea imprumutului, iar 20% va fi acoperit de imprumutat.

Nu sunt eligibile firmele producatoare de tutun, cocs, produse rafinate din petrol si metale de baza. Acodul de proiect "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri" a fost semnat joi de Ministerul Finantelor Publice, reprezentat desecretarul de stat Dan Manolescu, Ministerul Economiei, reprezentat de ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, si partea elvetiana, reprezentata de ambasadorul Jean - Hubert Lebet.

Citeste si:
Se inchide Aeroportul din Bacau. Ce vor face companiile aeriene?
Se inchide Aeroportul din...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Tarom a adus in flota o aeronava unica in Romania
Setari Cookie-uri