Astfel, capitalul social a fost majorat de la 22,76 milioane lei la 77,99 millioane lei, fiind emise 227,65 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei fiecare.

Getin Holding a finalizat preluarea RIB la inceputul lunii decembrie a anului trecut, devenind actionar unic. Grupul este prezent pe pietele din Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus, fiind controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki.

RIB era detinuta de Daniel Roberts si fosta sa sotie, Florina Roberts, cetateni americani. Cei doi aveau fiecare cate 44,7% din actiuni. Noul actionar a numit totodata un nou Consiliu de Administratie pe o perioada de patru ani, condus de Juszczak Rafal Marcin. Din CA mai fac parte Boniecki Radoslaw Jerzy, Augustyniak Jaroslaw, Sycinski Marcin Marek si Solska Bozena.

Consiliul de Directie este asigurat de Mioara Popescu si Giovani Horatiu Schiopu, din pozitia de vicepresedinte executiv.

La 31 decembrie 2012, cota RIB in sistemul bancar in functie de volumul activelor era de 0,12%, banca situandu-se pe pozitia 36 in randul institutiilor de credit.

Citeste si:

Institutia de credit are active de 436,4 milioane lei, 80.000 de conturi deschise de clienti si 34 de sucusale, potrivit Getin.

Grupul financiar polonez Getin Holding, fondat de omul de afaceri Leszek Czarnecki, este una dintre cele mai mari companii listate la bursa din Varsovia. Czarnecki detine in prezent 55,8% din actiunile Getin Holding.

Grupul controleaza trei banci, Idea Bank, lider pe piata creditelor auto in Ucraina, Sombelbank din Belarus, concentrata pe imprumuturi de retail, si Kubanbank din Rusia. Getin mai detine in Rusia compania Carcade, prezenta pe piata leasingului.

Cu o avere estimata de Forbes la 1,4 miliarde de dolari, Leszek Czarnecki este unul dintre cei mai bogati oameni din Polonia.