Omniasig VIG confirma ca cele doua polite incheiate cu Scoala Superioara de Aviatie pentru aeronava implicata in accidentul din 20 ianuarie, de raspundere civila fata de terti si de asigurare de accidente a personalului navigant si a pasagerilor, sunt valide si in vigoare, fiind protejate prin reasigurare pe piata externa.

"Omniasig VIG isi va onora obligatiile care decurg din contractele de asigurare, orice informatii contrare care au aparut in presa au caracter speculativ. Reprezentanti ai Omniasig VIG au fost prezenti la locul accidentului, iar la nivelul companiei a fost constituita imediat o echipa de specialisti dedicata solutionarii acestui caz. Imediat ce vom primi documentele necesare, compania va instrumenta cu celeritate dosarele de dauna si isi va indeplini integral obligatiile contractuale.", potrivit companiei de asigurari.

Pilotul Adrian Iovan si un medic rezident si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tipul Britten-Norman Islander BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, s-a prabusit ieri dupa-amiaza la peste 1.400 de metri altitudine intr-o zona muntoasa la granita judetelor Cluj si Alba.
Aeronava apartinea Scolii Superioare de Aviatie Civila. Avioanele Scolii Superioare de Aviatie Civila sunt asigurate de catre Omniasig Vienna Insurance Group in baza unui contract incheiat in luna mai a anului trecut.

Obiectul asigurarii il constituie asigurarea aeronavelor utilizate pentru zboruri tip scoala, pentru promovarea obiectului de activitate si servicii medicale de urgenta, asigurarea bagajelor, a personalului navigant, elevi si pasageri pentru limitele geografice ale Romaniei si Europei la cerere. Valoarea contractului este de 160.020,54 lei.

Suma se imparte la cei prezenti la bordul aeronavei

Polita emisa acopera riscul de deces sau invaliditate totala permanenta in cazul pilotilor si pasagerilor pana la suma totala de 287.500 euro. Polita a fost incheiata pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 si acopera toate cele 16 avioane si elicoptere ale Scolii Superioare de Aviatie Civila, care a platit 160.020 lei pentru asigurare.

Potrivit politei, daunele provocate tertilor de prabusirea aeronavei sunt acoperite de Omniasig pana la suma maxima de 8,05 milioane de euro. Suma asigurata in caz deces si invaliditate totala permanenta este de 287.500 euro pentru piloti si pasageri, in cazul unui zbor comercial. Aceasta suma se imparte la numarul persoanelor prezente la bordul aeronavei la momentul accidentului. Pentru un zbor scoala, suma asigurata este de 115.000 euro pentru piloti, elevi si pasageri.

"Omniasig VIG are o experienta bogata si indelungata in domeniul asigurarilor aviatice, precum si specialisti recunoscuti in piata pe acest segment, astfel incat va solutiona rapid, cu profesionalism si cu deplina responsabilitate acest caz. Omniasig Vienna Insurance Group isi exprima inca o data profundul regret pentru acest tragic accident si transmite cele mai bune ganduri victimelor si familiilor acestora.", se arata in comunicatul companiei.

Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania, avand un capital social de 386.545.383 lei, un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa. Omniasig VIG este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Consiliul de Supraveghere si Directorat. In prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri