Declaratia zilei in asigurari: AXA si-a patat blazonul cand a decis sa iasa din Romania

Iesirea AXA de pe piata asigurarilor din Romania arata ori o greseala de calcul, la data deciziei de lansare a operatiunilor, ori ca grupul francez nu a mai fost dispus sa-si asume o perioada mai mare de timp pana la recuperarea investitiei, potrivit presedintelui UNSICAR, Bogdan Andriescu.

"Eu sunt de parere ca grupul AXA si-a patat blazonul cand a decis sa iasa de pe piata romaneasca, in conditiile in care situatia economica actuala a Romaniei nu este diferita de cea de acum trei ani. Cand a intrat in Romania, grupul stia foarte bine cum este piata. Deci ori a facut o socoteala gresita la momentul deciziei de intrare, ori nu a fost dispus sa-si asume o perioada mai mare de timp pana la recuperarea investitiei, Cred ca cel mai mare impact l-a avut in fata clientilor, care s-au trezit asigurati peste noapte la alta companie fara a fi optiunea lor. Si Eureko a iesit de pe piata, dar la AXA este un exemplu mult mai clar, pentru ca acum trei ani Romania avea aceleasi coordonate macroeconomice", a declarat presedintele asociatiei nationale a brokerilor, la un eveniment de specialitate, scrie Mediafax.

In noiembrie 2013, grupul AXA a anuntat ca vinde operatiunile din Romania catre Astra Asigurari, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu. Tranzactia a presus preluarea a 38.200 de contracte, in vigoare la la finele lunii septembrie 2013, conform asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR).

Grupul francez AXA a intrat pe piata romaneasca in anul 2010, cand a preluat compania Omniasig Asigurari de Viata de la Vienna Insurance Group (VIG). Ulterior, grupul a anuntat investitii de 10 milioane de euro in dezvoltarea subsidiarei din Romania.

In primele noua luni ale anului 2013, veniturile AXA Life Insurance din prime subscrise au atins 23,3 milioane de lei, fata de 20,6 milioane de lei in urma cu un an.

Citeste si:
Telemedicina în hoteluri. Accor și AXA lansează un parteneriat...
Accor și AXA lansează un...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri