Schimbari la BCR: directorul financiar se ocupa de neperformante

Directorul financiar al BCR, Bernd Mittermair, a fost mandatat de Consiliul de Supraveghere sa preia conducerea directiei Remediere, Restructurare si Recuperare, informeaza Mediafax.

In locul a fost numita Adriana Jankovicova, in prezent director in Erste Group, care va fi si vicepresedinte executiv.

"Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a aprobat schimbari in componenta Comitetului Executiv al bancii, sub rezerva aprobarilor Bancii Nationale a Romaniei", se arata intr-un comunicat al bancii.

Astfel, Michael Beitz, pana in prezent Vicepresedinte Executiv cu responsabilitati generale asupra portofoliului de active neperformante, care va fi inlocuit de Mittermair, va prelua un nou rol important in cadrul Erste Group Holding.

"BCR se bazeaza pe abilitatile si expunerea la business a d-lui Mittermair pentru a realiza o imbunatatire semnificativa a calitatii activelor", se precizeaza in comunicat.

Citeste si:
BCR raporteaza o scadere a profitului cu 65,6% in primele 9 luni
BCR raporteaza o scadere a...

Adriana Jankovicova ocupa in prezent functia de Head of Group Performance Management la Erste Group, alaturandu-se grupului financiar in 2002. In 2006, a preluat atributiile de Head of Erste Group Asset & Liabilities Management, iar ulterior a fost desemnata sa asigure managementul general al functiei de controlling in cadrul Erste Group.

Schimbarile la nivelul Comitetului Executiv al bancii trebuie aprobate de banca centrala si se asteapta sa intre in vigoare de la 1 martie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri